RWA

Rook- en warmteafvoer

Rook Warmte Afvoer, ook wel RWA genoemd, wordt de laatste jaren steeds meer een vast onderdeel van de totale brandveiligheid binnen openbare gebouwen of ordelijke ruimtes. Uit onderzoek is gebleken, dat de aanwezige mensen bij brand vaak door verstikking om het leven komen i.p.v. de hitte. Bij RWA is het dan ook de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van de aanwezige gevelramen en/of dakluiken(ramen), die bij brand worden open gestuurd om de rookontwikkeling en warmte op een natuurlijke manier te laten ontsnappen.

Om deze ramen en luiken in beweging te zetten is DWS gespecialiseerd in gemotoriseerde aandrijvingen van het fabrikaat D+H Mechatronic.

Deze productoplossingen zijn in combinatie getest met diverse aluminium raam profielen, conform de geldende norm EN 12101‐2. In samenwerking met de constructeur kan DWS met het juist toegepaste raamprofiel, een geldig CE‐certificaat overleggen. Voor een juiste keuze van de motoraandrijving berekent DWS op basis van de afmetingen en het glasgewicht, de benodigde kracht‐ ,openingshoek en de aerodynamische waarden.

Voor een juiste aansturing van deze motoren wordt gebruik gemaakt van de nodige (nood)voedingskasten, voorzien van de gewenste pulsgevers als rookmelders, nooddrukkers en schakelmateriaal.

Wij adviseren u graag

Wij staan voor u klaar met advies en geven antwoord op al uw vragen.

Bekijk de producten

Rook- en warmteafvoer